Pepenele, un fruct plin de vitamine

Plin de prospetime, racoritor, hidratant si suculent, pepenele galben este partenerul indispensabil al verilor noastre. Foarte bogat in tot felul de vitamine, se savureaza cu un plus de gurmand. Iata mai multe cuvinte despre beneficiile sale.

Pepele galben se consuma alaturi de aperitive sau gratare intreaga vara. Am putea spune chiar ca vara este anotimpul pepenelui prin excelenta. Cu o multime de beneficii pentru sanatate, este indispesnsabil pentru sezonul estival de care trebuie sa profiti neaparat.

Pepenele galben contine in jur de 30 de calorii pe 100 de grame. In functie de maturitatea sa, nivelul sau de glucide poate varia. Foarte bogat in apa, in potasiu si foarte sarac in sodiu, pepenele galben este un diuretic foarte eficient.

Culoare sa galbena inspre portocaliu, caracteristica, indica un nivel foarte ridicat de caroten. Acest pigment natural este un antioxidant favorabil pentru conservarea tesuturilor, pentru regenerarea celulelor si pentru prevenirea numeroaselor tipuri de cancer.

Actiunea carotenului este intarita de prezenta vitaminei C, aflata aici in mare cantitate, un lucru care ii confera in plus, un aport energetic deloc de neglijat. Foarte bogat in magneziu si in fosfor, pepenele galben contribuie la sanatatea oaselor si a dintilor.

Pepenele galben ofera o incredibila senzatie de satietate. Consuma o jumatate de pepene galben la aperitiv si chiar vei avea impresia ca te-ai saturat.

Pepenele galben este foarte bogat in vitamina A, care permite celulelor pielii sa se regenereze. Ajuta la lupta contra celulitei si a formarii de vergeturi. In plus, ajuta la combaterea retentiei de apa. Este bogat in saruri minerale, in potasiu si in calciu, permite eliminarea apei in exces si limiteaza umflaturile.

Pepenele are si virtuti diuretice. Permite astfel organismului sa se purifice, eliminand toxinele din rinichi.

Taiat bucati si servit la aperitiv sau la desert, pepenele galben se preteaza la preparea multor feluri de mancare sua bauturi delicioase. Pepenele galben este delcios intr-un smoothie exotic alaturi de gheata si de ananas, in sangria pentru o bautura originala si estivala sau in milkshake alaturi de o inghetata cu vanilie.

Pentru cel mai original aperitiv, pepenele galben se poate amesteca cu branza feta. Se poate reduce in piure pentru un excelent chutney si o salsa inedita. Se poate folosi si pentru cele mai delicioase serbeturi si graniteuri pentru a insoti deserturile tale estivale.

Pepenele galben merge de minune si cu mozzarella, cu porto, cu otet balsamic, cu jambon crud sau cu busuioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *