Ce trebuie sa faceti daca computerul se restarteaza tot timpul

Problema este că laptopul sau computerul se resetează spontan după pornire sau se opreste complet. Motivul pentru astfel de probleme este cel mai dificil de diagnosticat din cauza dificultății de a repeta problema.

Acest lucru se poate datora multor motive, să ne uităm la cele mai frecvente probleme.

Supraîncălzirea

Din experiența mea, sursa cea mai frecventă a problemei este supraîncălzirea procesorului central, dar numai dacă calculatorul are timp să lucreze timp de cel puțin jumătate de minut înainte de închidere. Astfel funcționează “reacția defensivă” a sistemului și puteți auzi bipuri repetate. Mai rar, chipset-ul plăcii de bază sau placa video se supraîncălzește. Puteți vizualiza citirile senzorului de temperatură și viteza ventilatorului utilizând programul AIDA64.

Motivul repornirii din cauza supraîncălzirii, în cel mai simplu caz, sunt ventilatoarele oprite. Deschideți capacul unității de sistem și inspectați vizual interiorul PC-ului. Ventilatoarele sunt de obicei pe procesorul central și pe placa video. Porniți computerul și verificati dacă se rotesc bine.

În caz contrar, va trebui să înlocuiți ventilatorul procesorului. Nu este nevoie să schimbați radiatorul în sine. Pentru a rezolva temporar problema, puteți scoate răcitorul cu probleme, dezasamblați-l, curățați-l de praf și lubrifiați-l cu silicon sau cu orice ulei de motor (dar de preferință ulei de transmisie). Cu toate acestea, acest lucru nu va dura mult timp.

Dacă totul este îngroșat cu praf, atunci poate că aveți noroc și curățenia obișnuită va rezolva problema. Pentru a curăța computerul de praf, puteți utiliza un aspirator. Serviceurile folosesc mini aspiratoare speciale cu protecție antistatică. Componentele computerelor sunt foarte sensibile la tensiunea statică, ceea ce poate deteriora cipul. Aveți grijă să nu loviți componentele, să nu faceți mișcări bruște. Reziduurile de praf pot fi curățate cu o perie.

Pasta termică s-a deteriorat. Aceasta este o pastă specială vâscoasă care se aplică între cip și radiator pentru cel mai eficient schimb de căldură. Când se usucă, transferul de căldură se deteriorează și apare supraîncălzirea și, prin urmare, apar rebootări spontane.

Există un lubrifiant termic special pentru computere și laptopuri, dar unele utilizează pastă internă KPT-8. Vechea pasta este curățată cu o cârpă, iar cea nouă este aplicată sub forma de strat subțire. În general, nu recomand să faceți acest lucru dacă nu există certitudine, deoarece puteți strica cu ușurință calculatorul. 

Alimentarea cu energie electrică

Destul de des, problema este alimentarea cu energie a computerului. Datorită temperaturilor ridicate ale surselor de alimentare, în special la cele ieftine, condensatoarele se usucă și circuitul nu poate face față problemelor de tensiune.

În combinație cu o placă de bază ieftină, acest lucru duce la oprirea calculatorului după o functionare de scurtă durată. Trebuie să încercăm să conectăm o altă sursă de alimentare. Un sfat important este să nu cumpărați o sursă de energie ieftină. Repararea unei surse ieftine este inadecvată și chiar periculoasă pentru viața computerului!

Dispozitive noi

Dacă ați instalat recent un dispozitiv nou, cum ar fi placa video, memoria, hard diskul, dispozitivul USB sau orice alt dispozitiv, deconectați-l temporar sau instalați ceea ce a fost înainte și vedeți ce se întâmplă. Datorită unei defecțiuni sau a unei incompatibilități a dispozitivelor, poate să apară repornirea ciclică înainte sau în timpul încărcării sistemului de operare.

Contacte proaste

Undeva ar putea exista un contact prost. Deconectați și conectați conectorii alternativi pe care îi vedeți, în special curentul plăcii de bază. Uneori, butonul Reset este buguit și poate provoca o repornire. Deconectați-l de la placa de bază și verificați dacă problema este rezolvată.

Elemente defecte

În general, vinovatul poate fi orice componentă din calculator. Cea mai bună metodă de a diagnostica este să dezactivați componentele de care nu are nevoie calculatorul să functioneze. De exemplu, trebuie să lăsați doar placa de bază, procesor, cooler, o memorie RAM, o placă video încorporată (dacă există). În cazul în care repornirea se repetă, atunci placa de bază sau plăcuta de memorie este cel mai probabil de vină, încercați să o rearanjați într-un alt slot.

Dacă totul este bine, atunci conectăm tastatura, mouse-ul, hard diskul. Apoi conectăm perifericele rămase: memorie suplimentară, placă grafică, placă de sunet, imprimantă etc.

Un gând despre „Ce trebuie sa faceti daca computerul se restarteaza tot timpul

  1. Pepper Răspunde

    L-am văzut eu recent. E suficient de captivant încât să te mențină interesat pe tot parcursul. Are și un twist pe care eu l-am considerat ca fiind de calitate. Nu mi-a plăcut prea mult cum a jucat Watson dar restul au fost buni. Are o idee bună filmul și ți-o prezintă bine. Nu or să ți se înmoaie genunchii după ce îl vezi pe 123movies site dar sigur rămâi cu ceva după el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *